Üliõpilaskondade liit: kõrgkooli sulgemine on alati valus sündmus

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eimar Veldre.
Eimar Veldre. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eimar Veldre
Eesti üliõpilaskondade liidu juhatuse aseesimees

Kohaliku kõrgkooli sulgemine on alati valus sündmus. Eriti kui sellesse on panustatud palju ja veel viimaselgi ajal. Piirkondlik kõrgkool täidab olulist rolli ka kõrghariduse kättesaadavuse tagamisel, sest kõigil ei ole raha elamaks suurlinnas või ei luba seda töö- või pereelu.

Regionaalse kolledži elujõulisus sõltub suuresti sellest, kas ta vastab piirkonna vajadusele ja suudab olla eripärane võrreldes teiste kolledžite või väljaspool suurlinnu asuvate kõrgkoolidega. Türi kolledži potentsiaal olnuks mõelda end ka väljapoole maakonda ja värvata tudengeid teistest piirkondadest.

Teisalt on Türi kolledži sulgemine hea näide Eesti ülikoolide kesisest strateegilisest koostööst ühise kolledžite võrgustiku välja arendamiseks. Kui ülikoolid hakkaksid ühiselt kolledžeid haldama ja õpet pakkuma, siis saaks säilitada kõrgharidusõppe ja ka arendustegevuse enamikes tänastes kolledžilinnades ning keskenduda laiapõhjalisemate regionaalkõrgkoolide väljaarendamisele. Nii hoiaksime ka piirkondades võimaluse omandada kõrgharidust ning kujundaksime arendus- ja uurimistegevuse jaoks partneri maakonna ettevõtjaile, omavalitsustele ja kodanikeühendustele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles