Järvakatest päästjad saadetakse Saksamaale

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu

28. maist 1. juunini toimub Saksamaal Hoya linnas rahvusvaheline koostöö õppus EU Demodex 2015. Selle aasta õppus on keskendunud koostööle üleujutusolukordade lahendamisel, ette mängitud olukordi sõidavad lahendama meeskonnad Itaaliast, Saksamaalt ja Balti riikide ühine suure pumpamisvõimekusega meeskond BaltFloodCombat.

Õppuse stsenaariumi järgi on väljamõeldud Tukastani riigis mitme tormi ja tugevate sadude tagajärjel tekkinud suuremate jõgedel üleujutus. „Tukastan“ on taotlenud rahvusvahelist abi Euroopa Liidu tsiviilkaitse mehhanismi kaudu. Õppusel pannakse proovile eri riikide moodulite koostöö sobilike pumpamistaktikate valikul ja logistika tagamisel. Moodulite tegutsemist on treeneritena nõustamas ja hindajatena jälgimas parimad pumpamise eksperdid erinevatest riikidest.

Eestist sõidab BaltFloodCombat meeskonnaga õppusele seitse pumbameeskonna liiget (järvakatest Janar Kärner, Järvamaa päästepiirkonna juhataja; Eilo Eesmäe (tegelikult sõitis tema asendusliige Risto Hein), Türi päästekomando pealik ja Anatoli Ivanov, Järvamaa päästepiirkonna operatiivkorrapidaja), lisaks viieliikmeline logistikameeskond. Lätist ja Leedust lisandub meeskonda seitse liiget kummastki riigist. Eesti meeskonnaliikmed alustavad sõitu õppusele kolmapäeva, 27. mai hommikul Pärnust. Meeskond kohtub täies koosseisus samal õhtul Leedus Marijampoles. Sealt jätkatakse ühiselt sõitu õppuse toimumispaika, tagasi Eestisse jõutakse 3. juuni õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles