Türi koerakasvataja jahib maailmavõitja tiitlit

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türil kuldseid retriivereid kasvatav Mairi Siimon esitles Tallinnas retriiverite erinäitusel üht oma koera Golden Tunes Rocket Mani, kes osutus näituse parimaks.
Türil kuldseid retriivereid kasvatav Mairi Siimon esitles Tallinnas retriiverite erinäitusel üht oma koera Golden Tunes Rocket Mani, kes osutus näituse parimaks. Foto: Kadi Haljand

Peaaegu 20 aastat koertega tegelenud türilasel Mairi Siimonil on näitustelt võitmata veel vaid maailmavõitja tiitel, kahel korral on jäädud teiseks ja taas sõidetakse unistuste tunnustuse võitmiseks juunis Itaaliasse.

Türil Lokutal elava Mairi Siimoni elamu tunneb eemalt ära aias liikuvate kollast värvi koerte järgi. Neid on kolme lapsega pere koduaias rohkem kui lapsi. «Tegelen koertega aretuse eesmärgil, tahan aina paremat, ilusamat, kuigi olen näitustelt võitnud kõik tiitlid peale maailmameistritiitli,» selgitab ta.

Kuigi võib arvata, et koerad võtavad tulijat vastu haukudes, siis nii see ei ole. Selgub, et retriiver haugub küll, aga siis, kui seda talle lubada. «Retriiverid on hästi leplikud perekoerad, kel on kaasasündinud soov omanikule meeldida. Et meil on palju koeri ja tahame siin piirkonnas naabritega rahus elada, siis ma ei taha, et meie koerad liigselt hauguvad,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles