Väätsa kooli rahvas käis Kreekas energiat avastamas

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Aprillikuu viimasel nädalal oli Väätsa põhikooli esindus oma Comeniuse projektipartneritel, seekord oli võõrustajaks Kreeka.

Peloponnesose poolsaarel asuvas väikelinnas Levidis esindasid Väätsa kooli Sten Perillus, Sten Erik Tuuleveski, Jürgen Ilves, Riko Tepo Teppan ning õpetajad Viivika Leis ja Anneli Tumanski.

«Seekordse kohtumise teema oli uurimus autodest ja nende kütustest. Uuriti, millistel kütustel põhinevate autodega sõidetakse kõige rohkem viies partnerriigis: Itaalias, Prantsusmaal, Saksamaal, Kreekas ja Eestis. Selgus, et bensiiniküttel sõitvaid autosid soetatakse kõige rohkem ning peaaegu üldse ei ole peredes kasutusel elektri- ja hübriidautosid. Küll aga on neid ostetud omavalitsustele ja teistele riigiasutustele. Kreekas aga on kasutusel põhiliselt diiselmootoriga autod,» selgitas Tumanski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles