Veskisillal tuleb aegade ägedaim romuralli

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel laupäeval sõidetakse Türi-Allikul Veskisillal taas «Kesk-Eesti romuringi»- kestvuse ja võimalikult suure ringide arvu läbimisele ülesehitatud romurallit.

Järvamaal juba kolmandat sellelaadset ettevõtmist korraldav Meeme Juhkam ütles, et esmaspäevaõhtuse seisuga peaks Veskisillal puruks sõidetama 53 autot. Valdavalt on esindatud lääne masinad, erinevad Opelid, Fordid, BMWd ja isegi üks 2,8liitrise mootoriga Audi A6. «Piirarvu seadsime alguses küll 50 juurde, kuid Valgamaa meeeste pärast tekitasime paar lisakohta juurde,» selgitas ta. «Igal juhul on 53 autot siinsete romurallide rekord. Eelmise aasta üritusel oli meil vist 34 autot.»

Kitsukesele kardirajale lastakse autod mitmes jaos ehk tekitatakse kaks gruppi: suuremad ja väiksemad masinad. Esmalt peetakse poolfinaalid ning finaalis sõidavad kõik allesjäänud ehk veel liikuvad autod koos.

Juhkam ennustas, et võitjamasina selgumiseni läheb aega ca neli tundi ehk kl 18 algav romuralli saab läbi veidi enne kl 22. Võidumehele on auhinnaks 2000. aastast pärit sõiduauto Kia Sephia.

Romuralli lõppedes esineb kohaletulnutele ansambel Terminaator, hiljem valib muusikat diskor. Publik saab vaadata ka Femme tantsutüdrukute esinemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles