Festival tutvustab kõikide toitude isa

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naadipirukas ja võililled tainas – nii nagu eelmiselgi aastal, pakub kodukokk Kaie Altmets (paremal) võimalust umbrohufestivalil proovida roogi, mis on valminud taimedest, mida üldjuhul umbrohuks peetakse.
Naadipirukas ja võililled tainas – nii nagu eelmiselgi aastal, pakub kodukokk Kaie Altmets (paremal) võimalust umbrohufestivalil proovida roogi, mis on valminud taimedest, mida üldjuhul umbrohuks peetakse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui avalikkusele algab Koigi teine umbrohufestival homme, sai Koigi kooli õpilastele see alguse juba eile etiketikoolitusega.

Homme pärastlõunal esitleb aga Marika Blossfeldt mõisas raamatut  «Looduslik toit. Ehe ja tervendav». Raamatu retseptide järgi valmistatud toite on võimalik kohapeal proovida.

Festivali peakorraldaja, Koigi valla keskkonna- ja arendusspetsialist Kaie Altmets sõnas, et suurem osa ettevõetust jääb siiski laupäeva, kui tegevusi jagub nii mõisasse kui ka seda ümbritsevasse parki. Seekordne festival annab teadmisi lutsernist, mis oli tuntud põllukultuur juba 1500 aastat tagasi. Rahvusvaheliselt tuntakse lutserni ka alfaalfa nime all, selle Pärsia aladelt pärit taime araabiakeelne väljend al-fac-facah´ks tähendab tõlkes «kõikide toitude isa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles