Pesaehitus võttis toonekured võhmale

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ly Menov

Türi-Alliku korruselamute läheduses asuvate elektripostide otsas elama harjunud valge-toonekured leidsid tänavu kevadel eest lõhutud pesad. Tiirutasid nende ümber nii abitult, et majaelanikud arvasid juba, et on justkui pereliikmeteks saanud suurusugustest lindudest ilma.

Aga ei! Üks kureperedest alustas pesaehitust. «Oragi olid elektrimehed pesa asemele posti otsa püsti pannud, kuid neile see ei lugenud. Kui kurepere tahtis oma pesa siia meie lähedale ehitada, siis ei takistanud teda miski,» ütles Viia Jätsa, kes on aastaid kurgede tegemisi jälginud.

Jätsa majanaaber Aleksander Kiskonen lisas, et kõrvalt vaadates tundus pesaehitus raskelt tulema. "Seda lendamist siin tuulega võidu oli ikka palju, pesategemine võttis vaesed linnud lausa võhmale," muretses ta. "Ega see pesa veel nüüdki, kui emalind juba poegi haub, nii kindel välja näe."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles