Emadepäev tähendab Skype`i kõnet

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Säreveres elavale Meeri Mõttusele tähendab emadepäev ka vanema poja perega Skype´i-kõnet Soome ja väljendeid soome keeles, sest kahe pojapojaga on nii suhelda kergem.

Meeri Mõttusel on viis poega. Neli neist on jäänud elama kodumaale, aga pere vanim Margus kolinud juba 18aastasena ära Soome. Võrkpallihuvilise pere pojana läks ta ajutiselt Soome võrkpalli mängima. «Kes see oskas siis arvata, et ta oma elu sinna päriselt üles seab. Nüüd on juba 25 aastat Soomes, soetanud maja ja maalapi, minia mul soomlane ja kaks pojapoega, kellega suheldes püüan ikka natuke soome keelt kasutada,» ütleb 72aastane Meeri.

Väga palju Meeri soome keeles suhtlema ei pea, sest nii minia kui ka 17- ja 15aastane pojapoeg püüavad temaga rääkida ka eesti keeles. «Kõige tähtsam on, et saame üksteisega suheldud ja mis keeles, see polegi alati kõige tähtsam. Minu vana pea võtab vastu mõne soomekeelse sõna ja nemad harjuvad minuga kasutama aina rohkem eestikeelseid väljendeid,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles