Korrakaitsjad said jõudsat täiendust vallavanematetagi

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa abipolitseinike hulka lisandus sel kevadel kuus inimest. Abipolitseinikuks saada soovinud endistest ja praegustest vallavanematest jõudis koolitusele kaks inimest viiest.

Paide politseijaoskonna patrulltalitluse juht ja abipolitseinike Järvamaa koordinaator Halar Hallimäe ütles, et abipolitseinikuks saamist ei saa ühelegi inimesele kohustuseks teha ning politseinikud ootavad endale appi vaid neid, kes tõesti on valmis korrakaitsesse panustama. «Lihtsalt abipolitseiniku tõendi pärast pole kellelgi mõtet abipolitseinikega liituda. See otsus tuleb tõsiselt läbi mõelda, sest meie ootame, et inimene osaleb politseitöös vähemalt kuus korra,» selgitas ta.

Märtsi lõpul olnud koolituses osales kuus inimest: viis meest ja üks naine. Praegu on Järvamaal 21 abipolitseinikku. Hallimäe hinnangul võiks neid olla 25-30.

Eelmisel kevadel avaldas viis vallavanemat valmisolekut saada abipolitseinikuks. Koolitusele jõudis neist kaks: Väätsa vallavanem Lauri Läänemets ning endine Koigi vallavanem ja praegune riigikogu liige Kristjan Kõljag.

2007. aasta pronksiöö sündmuste aegu kaitseliitlasena abipolitseiniku kiirkursuse läbinud Lauri Läänemets leidis, et sellest siiski ei piisa ja läbida tuleks pikem programm. «Käisin kursusel ära ja siis selgus, et mind on loetud abipolitseinikuks juba 2007. aastast peale,» sõnas ta.

Hiljuti tegi Läänemets avalduse, et teda kui abipolitseinikku viidaks pealinnast üle Järvamaale.

Ka vastne riigikogu liige Kristjan Kõljalg tahab end abipolitseinikuna rakendada ikka Järvamaal. «Võiksin osaleda nii ennetustöös kui käia ka kord kuus partullis. Olen ka riigikogus siseturvalisuse vabatahtlike toetusrühmas ning abipolitseinikuna saan asjast parema pildi ette,» selgitas ta.

Kõljala meelest annavad vabatahtlikud politseile võimaluse panna välja rohkem patrulle.

Üks kõrvale jäänutest, Järva-Jaani vallavanem Arto Saar, tunnistas, et abipolitseinikuna tegutsemiseks napib tal igapäevatöö, pere ja hobide kõrval aega. «Kui oleksin läinud kursustele, siis see oleks tähendanud teatud hetkedel ka välja minekut. Lihtsalt linnukese pärast poleks ma abipolitseinikuks tahtnud saada,» põhjendas ta.

Kuut maakonda hõlmava Lääne prefektuuri tööpiirkonnas paistab Järvamaa oma abipolitseinikega silma. Halar Hallimäe sõnas, et tänavu on piirkonnas abipolitseinikke koolitatud vaid Hiiumaal ja seal oli koolitatavaid neli.

Eelkokkulepete järgi peaksid vastsed abipolitseinikud saama politseitöö tuleristsed kuu teises pooles.

KONTAKT

Kõik, kes soovivad Järvamaal vabatahtlikuna turvalisuse loomisele kaasa aidata, võtke julgelt ühendust Halar Hallimäega telefonil 384 9930 või e-posti aadressil halar.hallimae@politsei.ee. Küsimuste korral võib ka Paide politseijaoskonda kohale minna.

Uuri lisa aadressilt www.abipolitseinik.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles