Türil kulub lilleilule poole rohkem kui Paides

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides pakuvad kevadist lilleilu kollased ning sinakas- ja roosakaspunased võõrasemad, pildil istutab neid Paide Halduse töötaja Ene Kühn Kastani tänava lasteaia juurde.
Paides pakuvad kevadist lilleilu kollased ning sinakas- ja roosakaspunased võõrasemad, pildil istutab neid Paide Halduse töötaja Ene Kühn Kastani tänava lasteaia juurde. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vald kulutab linna lilleilule kuue tuhande euro ringis, Paides saadakse kevad-, suve- ja sügislillede ostul hakkama poole väiksema summaga.

Türi vallas tegeleb haljastusega tänavu loodud allasutus Türi Haldus. Asutuse juht Enn Mäger sõnas, et kevadlilletaimi on ostetud ligi 2100 euro eest ning suve- ja sügislilledele kulub eeldatavasti kaks korda rohkem. «Täpset vastust ei saa anda, sest taimed ja muu materjali ostame ning töö teeme ära omal jõul,» lisas ta.

Varem valla ametnikuna töötanud Mäger teadis öelda, et eelmisel aastal kulus lillede istutusele ja hooldusele ligi kümme tuhat eurot. «Arvestades taimede maksumust ja Türi Halduse omakulusid istutusele ja hooldusele, kujuneb kulu ligilähedaseks ka tänavu,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles