Rattakrossi seeriavõistlus algas Kangrumäelt

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Claire Miljukova

Türi rattapoe seeriavõistlus laienes tänavu Järvamaa rattakrossi seeriavõistluseks ja algas Kangrumäe tehnilistel radadel. Spordijuhtide hinnangul on muutused tulnud sarjale kasuks.

Ambla valla spordijuhi Leo Matikaineni meelest oli Türi seeriavõistluse maakondlikuks muutmine igati hea algatus. See on mõjutanud heas mõttes ka võistlejaid, keda oli tänavu avaetapil ligi poolsada. Tooni andsid nii koerulased, järvajaanilased, türilased kui ka läänevirulased. «Ka Koeru ja Järva-Jaanis on harrastajad olemas. Oluline on, et sarja sõidetaks uutel radadel,» põhjendas ta. «Maakondliku seeriavõistluse pluss on ka, et distantsid pole väga pikad ja proovile saavad end panna ka päris algajad. Eesmärk oli, et me ei kattuks suurte võistluste etappidega ning et ratturid saaksid tulla kohalikku sarja vormi kontrollima või ratast timmima.»

Kangrumäe rada peab Matikainen tehniliseks ja see sobib maastikurattakrossiks igati. Maanteesõidulaadset pikka ja sirget pedaalimist Matikaineni ütlust mööda Kangrumäel polnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles