Mäo liiklussõlmes läheb tuhandete eurode eest niitmiseks

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Mäo liiklussõlmes investeeriti ka haljastusse, siis nüüd annab seal tooni umbrohi.
Kuigi Mäo liiklussõlmes investeeriti ka haljastusse, siis nüüd annab seal tooni umbrohi. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Maanteeamet hooldab Mäo liiklussõlmes transpordimaale jäävaid haljasalasid 64 hektari ulatuses ning selle aasta niitmistööde hind on 29 000 eurot. Leping on sõlmitud firmaga Nordecon AS ning tööde teostamise lõpptähtajaks on 15. september. 

Maanteeameti ida regiooni hooldeosakonna juhataja Andres Piibeleht selgitas, et kuidas ja millal töid tehakse sõltub konkreetsest aastast. "Töid teostatakse kord aastas, st et hooldusintervalle ei ole tihendatud. Haljasalade niitmise eesmärgiks on eelkõige nähtavuse hoidmine ja võsa lõikamine, et lõigul oleks ohutu liigelda," lisas ta.

Liiklussõlm on Järvamaa 2010. aasta tegu. See hiigelehitus läks maksma ligi 32 miljonit eurot.

Järva Teataja on mitme varasemal suvel kirjutanud, et Mäo liiklussõlme äärsetel aladel kipub rohi kesksuveks liigselt vohama. Alade niitmisintervall oli ka toona kord aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles