Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Ei veoautode müra, valjuhäälsed käsklused ega laigulist mundrit kandvad tegelased suutnud eile kevadpealinna tavapärast vaikust murda. Mehed tulid kohale, relvastusid ja rändasid Virumaale suurõppusele «Siil». Justkui muuseas.

*Telemarketingi lahendusi pakkuv ettevõtte avas esmaspäeval Türi kesklinnas esinduse, kus on kümme telefonimüügi kohta.

*Aasta jagu tagasi tabas Koigi valla Prandi küla rahvast šokk, millest nad toibuvad siiani, samas hoiavad inimesed nüüd rohkem kokku ja tahavad endiselt ühiselt tegutseda.

*Looduse aasta foto konkursil võtsid parimate seas pühapäeval Estonia kontserdisaalis tunnustust vastu ka järvalased. Kategooria esikohta, millega kaasnes keraamik Anne Türni Tantsiva Hundi kuju, sel korral Järvamaale ei tulnud, kuid kohti esikolmikus ja eripreemiaid küll.

*Laupäeva hommikul tervitas ilmataat üle-eestilisel talgupäeval osalenuid siin-seal kenakese vihmaga. Ent hakkajad talgulised end sellest häirida ei lasknud ning järgisid motot «Pole halba ilma, on vaid valesti valitud riietus». Järvamaal oli tänavu kirjas 88 talgupaika, kus toimetas kokku 2079 inimest.

*Laupäeval Ida-Virumaal Tammikul olnud tõstevõistlustel püstitas järvalane Armas Reisel kaaluklassis kuni 45 kg uued Eesti U15 klassi rekordid. Tänavu on Tammik teinud juba 18 rekordiparandust.

*Järvamaal on kavas korraldada küsitlus, et teada saada, milliseid oskusi, tavasid ja kombestikke on järvalased oma kodust kaasa saanud. Rahvakultuuri keskuse Järvamaa spetsialist Lili Välimäe täpsustas, et küsimustiku koostavad Ründo Mülts ja Tiiu Saarist ning need edastatakse kogukondadele, et teada saada, milline on maakonna vaimne pärand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles