Edu tõid pildile püütud loomad ja linnud

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žürii tunnustus
«Õiel»
Autor: Priit Pent
«Paar aastat tagasi leidsin oma loodusrajalt koha, kus ainukesena teiste taimede seas õitses pajuvaak. Tema kollased õied olid paljudele liblikatele lembelilleks, aga kõige rohkem lendas õielt õiele valgetäppe-kuldtiibu.
Need imekenad olevused ei suuda hetkekski seisatada, nad liiguvad kogu aeg, tiirutades ümber õite. Püüdsin leida liblika kaunist poosi või hetke, kus ta kollasel õiel ilus välja paistaks. Ootasin, et taevasse tekiks pilvi, mis õrnalt varjutaks kiirgavat valgust, ja jõudsin sellegi hetke ära oodata.
Kui arvate, et see oli lihtne, siis eksite – minul läks selleks kaks suve ja jälle ootan ma suve, millal pajuvaak õitsema hakkab! Pildistatud juulis 2014 Järvamaal.»
Žürii tunnustus «Õiel» Autor: Priit Pent «Paar aastat tagasi leidsin oma loodusrajalt koha, kus ainukesena teiste taimede seas õitses pajuvaak. Tema kollased õied olid paljudele liblikatele lembelilleks, aga kõige rohkem lendas õielt õiele valgetäppe-kuldtiibu. Need imekenad olevused ei suuda hetkekski seisatada, nad liiguvad kogu aeg, tiirutades ümber õite. Püüdsin leida liblika kaunist poosi või hetke, kus ta kollasel õiel ilus välja paistaks. Ootasin, et taevasse tekiks pilvi, mis õrnalt varjutaks kiirgavat valgust, ja jõudsin sellegi hetke ära oodata. Kui arvate, et see oli lihtne, siis eksite – minul läks selleks kaks suve ja jälle ootan ma suve, millal pajuvaak õitsema hakkab! Pildistatud juulis 2014 Järvamaal.» Foto: Erakogu

Looduse aasta foto konkursil võtsid parimate seas pühapäeval Estonia kontserdisaalis tunnustust vastu ka järvalased. Kategooria esikohta, millega kaasnes keraamik Anne Türni Tantsiva Hundi kuju, sel korral Järvamaale ei tulnud, kuid kohti esikolmikus ja eripreemiaid küll.

Järvamaa tuntud loodusfotograaf Ingmar Muusikus sai tunnustada kolme pildi eest. Muusikus ütles, et saatis konkursile 15 fotot, enim oli neid loomadest ja lindudest, aga ka mustvalge ning inimese ja looduse kategoorias.

Muusikus tunnistas, et nii nagu eelmistelgi aastatel, pidas ta ise paremaks hoopis mõnd teist konkursile saadetud fotot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles