Järvamaal ringleb noorsootöö mõju tutvustav näitus

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa 4H piirkonna noored suvepäevadel.
Järvamaa 4H piirkonna noored suvepäevadel. Foto: Erakogu

Järva maakonnas ringleb nelja kuu jooksul noorsootööd ja selle mõju tutvustav näitus.  Näituse avalöök toimus 22.aprillil Aravete noortekeskuse sünnipäevapeol.  1.mail liigub näitus Väätsa Rahvamajja, sealt edasi Türi valda. Näitus läbib nelja kuu jooksul kõik kohalikud omavalitsused, kusjuures maakonna lõpp-punkt on Arvamusfestivalil.

„Noorsootöö on palju enamat kui bussiootekoht või lihtsalt lõbus mängutuba.“ sõnas Kesk-Eesti Noorsootöö Keskuse juhataja Kati Nõlvak. Näituse peamine eesmärk on näidata otsustajatele ja avalikkusele noorsootöö mõju noorte endi ütluste põhjal.  Noorsootöö seaduse järgi on noorsootöö tingimuste loomine noore isiksuse mitmekülgseks arenguks, mis võimaldab noortel vaba tahte alusel perekonna-, tasemeharidus- ja tööväliselt tegutseda. „Teisisõnu noorsootöö aitab kaasa noore eneseleidmisele ning oma eesmärkide seadmisele ja nendeni jõudmisele,“ selgitas Nõlvak „ning väga suur osa sellest on just pädeval ja motiveeritud noorsootöötajal.“  „Keilas on noorsootöötaja väärtust mõistetud ning näiteks on seal tavapärase 28 päeva asemel 42 puhkusepäeva.“  lisas Nõlvak. Näituse fotodelt selgubki, et noorsootöö on aidanud noortel avardada oma võimalusi, osaleda koolitustel Eestis ja mujal, ellu viia oma südamesoove, õppida meeskonnatööd ja vastutamist, noori on tunnustatud sellistena nagu nad on ja palju muud.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles