Välise hiilguse taga peidab end historitsistlik ilu

Marika Rajamäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millalgi 19. sajandi lõpul jagati vestibüül kaheks ruumiks, krohviti kvaadermaaling ning saaliesisesse väikesse ruumi lisati peegelvõlv. Lagi ja peegelvõlv said maalitud dekoori, mis omakorda millalgi korduvalt üle lubjati.
Millalgi 19. sajandi lõpul jagati vestibüül kaheks ruumiks, krohviti kvaadermaaling ning saaliesisesse väikesse ruumi lisati peegelvõlv. Lagi ja peegelvõlv said maalitud dekoori, mis omakorda millalgi korduvalt üle lubjati. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi Aruküla mõisa uhkeid sambaid varjab katteriie veel paar kuud, on häärberi sisemus ennistajate ja viimistlejate käe alt tulnuna täies ilus juba mai lõpuks – sellises järgus on seal eelmisel suvel alanud ennistustööd.

Teisipäeval kostab kollase katteriide tagant masinate ühtlast undamist, ruumides askeldavad viimistlejad ja muud töömehed-naised.

Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektori Tiit Schvede hinnangul on tööde järg jah sealmaal, et sisetööd on valmis kuu-poolteise pärast ning augusti algul võivad Koeru keskkooli algklassid ja Koeru muusikakool end mõisas jälle sisse seada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles