Mälumängurite Eesti koondis koguneb Paidesse

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa mälumängur Mart Vellama kogus üle 30 aasta julgust, et korraldada Paides Eesti meistrivõistlused, nüüd on sellele tulemas kogu mälumängurite paremik.
Järvamaa mälumängur Mart Vellama kogus üle 30 aasta julgust, et korraldada Paides Eesti meistrivõistlused, nüüd on sellele tulemas kogu mälumängurite paremik. Foto: Dmitri Kotjuh

Homme on mälumänguhuvilistel pidupäev, sest esimest korda koguneb Paidesse Eesti mälumängu paremik, võistlustulle astuvad järvalasedki ja kõigil on võimalus tulla gurusid oma silmaga kaema.

Eesti mälumängu meistrivõistlused Paides korraldada võtnud Mart Vellama ütles, et kuigi nii kõrgel tasemel võistlusi korraldada on vastutusrikas, võrdsustab ta seda siiski rohkem suure pidupäevaga. Samas julgust üle-eestilist võistlust Järvamaal teha on Albu kandis elav Vellama kogunud 33 aastat, just nii kaua on ta mälumänguga tegelenud. «Kogu Eesti mälumänguparemik on nüüd kogunemas Paidesse ja see kaalub kõik üles,» sõnas ta uhkusega hääles.

Isegi siis, kui algul kahel päeval olema pidanud võistlus koondus teisipäeval Tartumaal liiklusõnnetuses hukkunud mälumänguri Indrek Paavle surma tõttu ühele päevale. «Laupäeval tuleb minna jalgrattaga liikluses surnuks sõidetud mälumängurit ära saatma. Nii see elu on ja mälumänguritena oleme kokkuhoidev rahvas,» selgitas Vellama. «Kavandatud paarisvõistluse peame 6. juunil Tartumaal koos maailmameistrivõistlustega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles