Videointervjuu: öine lustisõit võis lõppeda sarisüütamistega

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval istusid Paide kohtumajas süüpingis kaks noormeest, kes võisid olla 2014. aasta märtsis Paide linnas ühel ööl toimunud süütamiste taga. Süüdistatavad end süüdi ei tunnistanud.

Kolmapäeval toimus süüdistuste osas kohtulik arutelu. «Minu hinnangul on nende vastu kogutud tõendid piisavalt kaalukad, kuid seda, kas neid ka süüdi mõistetakse, saab vaid kohus öelda,» sõnas ringkonnaprokurör Merike Lugna. «Juhtumi lahendamine oli piisavalt keeruline ning ütlen siinkohal tänusõnad politsei sihikindlale tööle. Kohtule esitasin tõenditena nii turvakaamerate lindistusi kui erinevaid ekspertiise.»

Süüdimõistmise korral võib noormehi oodata rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

SÜÜTAMISED

15. märtsi hommikul põles Paide kesklinnas paaritunnise vahega kaks hoonet.

Laupäeval kella 6 paiku said operatiivteenistused väljakutse Paides Tallinna tänaval asuva hoone juurde, mis põles lahtise leegiga. Päästjad kustutasid tulekahju.

Samal hommikul kella 9 paiku saadi uus väljakutse samal tänaval mahajäetud puuhoone põlengu kohta. Ka see tulekahju kustutati ning esmase vaatluse alusel oli alust arvata, et tegemist võis olla süütamisega. Politsei alustas kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb asja rikkumist või hävitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles