Jäätmeid tuleb hakata veelgi täpsemalt sorteerima

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa prügila. Järvamaa. Olmeprügi pakkimine. Prügi kiletamine. 
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Väätsa prügila. Järvamaa. Olmeprügi pakkimine. Prügi kiletamine. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Keskkonnaminister allkirjastas määruse muudatuse, mille kohaselt tuleb edaspidi jäätmeid sorteerida ja koguda veelgi täpsemalt.

Kui seni tuli liigiti koguda paberi- ja kartongijäätmed, pakendid, ohtlikud jäätmed ning biolagunevad aia- ja haljastujäätmed, siis uue korra järgi lisanduvad klaasi-, plasti- ja metallijäätmed ning biolagunevad köögi- ja sööklajäätmed.

Keskkonnaminister Marko Pomerants selgitas, et olmejäätmete sortimist tuleb vastavalt kehtestatud korrale igal juhul teha ühtmoodi, sõltumata sellest, kas ülejäänud jäätmemass saadetakse põletustehasesse või toodetakse sellest jäätmekütust. Mõtteviis, et olmejäätmete põletusse suunamisel on eelnev sortimine tarbetu, ei ole õige ning see ei ole kooskõlas keskkonna- ning jäätmekäitlusvaldkonna eesmärkidega,“ mräkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles