Ilus ilm meelitas rahva jürilaadale

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba aastaid on nii, et aegade tuuled toovad jüripäeva paiku Paide keskväljakule neli kuningat. Sel korral saabusid nad maheda lõunatuulega ja jalgrattaid vändates.
Juba aastaid on nii, et aegade tuuled toovad jüripäeva paiku Paide keskväljakule neli kuningat. Sel korral saabusid nad maheda lõunatuulega ja jalgrattaid vändates. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval oli Paide kesklinn siginat-saginat täis. Oli laat ja leivakonkurss, Padiselt saabusid rattamatkajad, oli muusikat, tantsu ja näitemängu – aegade tuuled olid toonud Paidesse nelja kuninga päeva ja jürilaada.

Kuigi esialgu oli end laadale kirja pannud 166 kauplejat, jõudis neid kohale ligi 140. Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller kinnitas, et nii palju kauplejaid, kui oli laupäeval Paide keskväljakul ja selle ümbruses, pole jürilaadal kunagi olnud. «Ilus ilm meelitas paljud kodust välja ja rahvas tundus rõõmsana,» märkis Müller.

Ostjate rahuloluks oli laadal valik mitmekesine: taimed, rõivad, kukekommid, käsitööd, vorsti- ja lihakraam, värsked maasikadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles