Eestlaste elatustase ei jää ameeriklastele alla

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine Põhjakas.
Ameerika suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine Põhjakas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

USA suursaadik Jeffrey Levine ütles Järva Teatajale antud intervjuus, et eestlaste elatustase on võrreldav ameeriklaste omaga.

USA suursaadiku kinnitusel on Eesti unikaalne ja ta loodab oma suhet Eestimaaga jätkata ka pärast suursaadikuks olemist. "Mulle meeldib Eesti unikaalsusest rääkida.  Mulle meeldiks eestlasi aidata ja tutvustada nende edulugu mujalgi maailmas."

Tema hinnangul on Eestil jagada palju kogemusi, millest on kasu teistelgi riikidel kõikjal maailmas. Suursaadik mõistab, et Eesti edukus ei pruugi olla tajutav kõigile nende igapäevaelus, sest nende elatustase pole soovitud kõrgusel. Samas arvad Jeffrey Levine, et sageli pole eestlased end teiste riikidega võrreldes objektiivsed ega enda suhtes õiglased. "Olen viibinud riikides, kus vaesus on rusuv, sest asjad ei toimi. Ma ei hakka nimetama ühtki riiki, aga kinnitan, et Eestil läheb oluliselt paremini kui paljudel riikidel maailmas. Mõistan, et seda on raske meeles pidada, kui elad edukate riikide kõrval, nagu Soome ja Rootsi, kus elatustase on kõrgem. Mida rohkem end nendega võrrelda, seda suuremaks võib minna frustratsioon," arutles suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles