Veteranide auks heisatakse lipud

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsejõudude paraad Narvas.
Kaitsejõudude paraad Narvas. Foto: Liis Treimann

Kaitsevägi kutsub homme tähistatava veteranipäeva puhul kõiki inimesi üles heiskama riigilipud, näitamaks oma toetust veteranidele.

23. aprillil tähistatakse Eestis veteranipäeva kolmandat korda ning sellega tänatakse ja tunnustatakse neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust. Käesolevast aastast on veteranipäev ka ametlik lipupäev. Tänavu algas veteranipäeva tähistamine 12. aprillil heategevusliku Sinilillejooksuga ning 19. aprillil peeti veteranide laskevõistlus.

Veteranipäeva hommikul mälestatakse Paldiski Afganistanist Camp Bastionist toodud mälestusmärgi juures langenud kaitseväelasi. Keskpäeval on Tori Püha Jüri kirikus jumalateenistus, millega mälestatakse kõiki Eesti eest võidelnud sõjamehi. Veteranipäeva õhtul avatakse Eesti sõjamuuseumis Afganistani-teemaline näitus. Päeva naelaks on õhtune heategevuslik rokk-kontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad kaitseväe orkestri ajateenijate ansambel ning Kosmikud ja Winny Puhh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles