Metsaistutus rõõmustab nii hinge kui ka rahakotti

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füüsilisest isikust ettevõtjana metsanduses töötav Enno Sulbi käib ka üle 70aastasena metsa istutamas rõõmuga, sest kui noorena oli istutuse juures tarvis veel palju kummardada, siis nüüd saab männitaime mulda selga kõverdamata.
Füüsilisest isikust ettevõtjana metsanduses töötav Enno Sulbi käib ka üle 70aastasena metsa istutamas rõõmuga, sest kui noorena oli istutuse juures tarvis veel palju kummardada, siis nüüd saab männitaime mulda selga kõverdamata. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui metsa istutamine ja raiumine käivad pikaaegsete kavade järgi ning miljonisse ulatuvate puude hulgas kiireid muutusi ei tehta, üllatas tänavu metsaistutajaid loodus ise.

Riikliku metsamajandamise keskuse Kirde regiooni metsakasvatusjuht Ilmar Paal sõnas, et metsa istutamine ja raiumine käivad kava alusel, sest lõigata saab seda, mida on istutatud.

Nii kuulub aastaplaani järgi Järvamaal langetamisele miljoni jagu puid ja sama palju tuleb igal aastal ka juurde istutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles