Metsaottide uneaeg jäi lühikeseks

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe poolteistaastase pojaga karuema tavatseb käia Väätsa kandi metsades metssigade söödaplatsil nisu, aga veelgi rohkem kaeraga maiustamas. Kui vaid tahaks, võiks Metsamajandi jahtkonna jahimees Fred Viirmaa panna karupiltidest kasvõi näituse kokku.
Kahe poolteistaastase pojaga karuema tavatseb käia Väätsa kandi metsades metssigade söödaplatsil nisu, aga veelgi rohkem kaeraga maiustamas. Kui vaid tahaks, võiks Metsamajandi jahtkonna jahimees Fred Viirmaa panna karupiltidest kasvõi näituse kokku. Foto: Erakogu

Külma- ja lumevaese talve tõttu võis karude talveuni jääda tavapärasest lühemaks. Väätsa metsades liikuv ja ootamatult kuulsaks saanud karupere on selle üks näide.

Metsamajandi jahtkonna jahimehele Fred Viirmaale üllatuseks ilmutasid karud esimest korda end täielikus päevavalges, mitte õhtul ega öösel.

Viirmaa meelest näitas see, et loomad oli ajanud liikvele ennekõike suur nälg. «Üldjuhul käivad nad ööpäeva jooksul söömas kaks korda ning tegutsevad söödaplatsi ümbruses paar tundi,» selgitas ta. «Et meie jahtkonna ala on väike, imestan nii ise kui imestavad ka teised, et sealt on paari aasta jooksul sedavõrd palju karusid läbi käinud. Näiteks kaks aastat tagasi nägin augustis korduvalt emakaru koos nelja pojaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles