Tüdrukud laulsid võidukalt Tallinnas ja poisid Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus toimunud nais- ja neidudekooride võistulaulmisel teenisid Järvamaa laulutüdrukud B-kategooria kooride arvestuses viienda koha.
Tartus toimunud nais- ja neidudekooride võistulaulmisel teenisid Järvamaa laulutüdrukud B-kategooria kooride arvestuses viienda koha. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Nädalavahetusel oli Tallinnas Eesti naislaulu seltsi 20. aastapäevale pühendatud nais- ja neidudekooride võistulaulmine, kus Järvamaa tütarlastekoor sai B-kategooria neidudekooride arvestuses teise koha.

«Eesti naislaulu seltsi patroon Ingrid Rüütel ütles, et sellel üritusel kaotajaid pole ja võidavad kõik. Ometi oli Järvamaa tütarlastekoori lauljate rõõmuhüüd piiritu, kui autasustamisel anti teada, et oleme teise koha väärilised,» ütles koori dirigent Anne Toomistu.

Viieaastaseks saanud kooris laulab dirigentide Tiiu Schütsi ja Anne Toomistu käe all 35 tütarlast, kes on pärit Albu, Järva-Jaani, Koeru, Paide, Peetri, Türi ja Väätsa vallast. «Mitu tütarlast on siirdunud oma kodukohast õppima Tallinna, seetõttu käib koor koos pühapäeviti iga kolme nädala järel. Proovipäeva pikkus on enamasti neli-viis tundi. Enne võistulaulmist saime kokku sagedaminigi,» selgitas Toomistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles