Kurgikasvatus hoiab vaid hinge sees

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere vallas Eistvere külas füüsilisest isikust ettevõtjana tegutsev Kuido Paimla ehitas tänavu pangalaenu abil teisegi kasvuhoone ja kavatseb ka avamaad laiendada.
Imavere vallas Eistvere külas füüsilisest isikust ettevõtjana tegutsev Kuido Paimla ehitas tänavu pangalaenu abil teisegi kasvuhoone ja kavatseb ka avamaad laiendada. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi Imavere vallas kurke kasvatav Kuido Paimla laiendab tänavu kasvatust nii kasvumajas kui ka avamaal, pole tal sissetulekut niipalju, et töötajat palgata.

Paimla meelest võib väljapoole ju paista, et kõik läheb justkui hästi: uus kasvuhoone ja puha. «Mingist jõukusest siin juttu pole, hea, kui kõigi nende kohustuste juures ots ostaga kokku tulen, vaid kurkidele hea ilmaga aastal saan rääkida kasumist,» lausus ta.  Füüsilisest isikust ettevõtjana tegutseb Kuido Paimla Eistvere külas 2002. aastast.

Ilmastikust vähem sõltuvad kasvuhoonekurgid, mida Paimlal on 2009. aastast  tuhanderuutmeetrises köetavas kasvuhoones. Tänavu rajas ta kõrvale teise sama suure. «Esimese kasvuhoone rajamisel oli suur abi PRIA rahast. Nii palju olen siis aastatega ennast tõestanud, et seekordse investeeringu tarvis olin tõsiseltvõetav koostööpartner SEB pangale. Teisiti poleks 100 000-eurose investeeringu tegemine olnud mõeldavgi,» selgitas Paimla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles