NUKU teatri lavastus jõuab Paidesse

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide muusika- ja teatrimaja.
Paide muusika- ja teatrimaja. Foto: Tiit Reinberg

NUKU teatri lavastus „Nublu” külastab 16. aprillist 8. maini kuut Eesti linna, kus lisaks teatrietendustele viiakse läbi ka tuletõrjeõppus. Paide kultuurikeskuses on avaetendus.

„Nublu” on Jaan Rannapi jutustuse põhjal loodud nukulavastus on koerakesest nimega Nublu, kes eksib juhuslikult tuletõrjemajja ning temast saab pritsimeeste lemmik ja tubli tuletõrjekoer. Lisaks Nublule, keda lavastuses kehastab lausa kolm erinevat nukku, on kaks olulist tegelast ka tuletõrjujad Mustpea (Tarmo Männard) ja Valgemaa (Mihkel Tikerpalu). Nemad viivad etenduse jooksul läbi ka tuleohutusõppuse. Nimelt esitavad tuletõrjujad publikule olulisi küsimusi. Näiteks: „Millised materjalid on tuleohtlikud?” või „Mida teha, kui kodus olles märkad suitsu?”. Etenduse lõppedes evakueerub kogu publik tuletõrjuja Mustpea juhiste põhjal teatrisaalist.

Publiku evakueerimine teatrisaalist on toimunud pärast kõiki NUKU teatris mängitud „Nublu” etendusi. Näitleja Tarmo Männard, kes ise tuleohutusnõudeid täpselt järgib ning kolleegidele entusiastlikult märkuseid teeb, on kõiki evakuatsioone ka ajaliselt mõõtnud. „Kõige kiiremini oleme 200 last ja täiskasvanut teatrisaalist välja saanud 2 minuti ja 32 sekundiga. Keskmine evakuatsioonikiirus on umbes 4 minutit,” sõnab Männard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles