Türi kooli õpilane tõi vabariiklikult olümpiaadilt võidu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Türi ühisgümnaasiumi abiturient Carl Robert Sookael saavutas märtsis toimunud majandusolümpiaadi piirkondlikus voorus esikoha ja sai õiguse esindada Järvamaad vabariiklikus voorus, mis toimus 2. aprillil Tallinnas. Seegi kord oli ta edukas ja saavutas esikoha.

Sel aastal anti välja kaks esimese koha diplomit. Majandusolümpiaadi korraldajaks on Junior Achievement Eesti. Võistluse esimeses osas tuli õpilastel vastata teooriavooru küsimustele, kus Carl-Robert kogus 42 punkti 50-st võimalikust. Teises voorus toimus esmakordselt praktilise majandusülesande lahendamine, kus õpilasel tuli luua rahvusvahelise ettevõtte filiaal ja võimalikult edukalt Eestisse kohvi importida. Ka seal oli maksimumtulemus 50 punkti ja Carl Robert kogus taas 42 punkti. Seljataha jäid nii Tallinna Reaalkooli, Gustav Adolfi gümnaasiumi kui ka Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased.

Carl-Roberti juhendaja on õpetaja Aave Päeva.

Olümpiaadivõit vabariiklikus voorus annab eeliseid ka mitmetesse kõrgkoolidesse sisseastumisel. Carl Robert Sookaela sooviks on jätkata õpinguid Tartu Ülikoolis informaatika erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles