Sihtkapital toetab ajaloohuvilisi ja kirikut stipendiumiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17. aprillil on Türil jälle koolinoorte festival «Regilaul uues kuues», millele Järvamaa pärandi sihtkapital andis stipendiumi. Tänavune festival on juba kümnes (pilt tehtud 2013. aastal).
17. aprillil on Türil jälle koolinoorte festival «Regilaul uues kuues», millele Järvamaa pärandi sihtkapital andis stipendiumi. Tänavune festival on juba kümnes (pilt tehtud 2013. aastal). Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa pärandi sihtkapital annab välja neli stipendiumi. Stipendiumi saavad EELK Anna kogudus kiriku töödeks, Türi poistekoor festivali «Regilaul uues kuues» korralduseks, Tiiu Saarist Järvamaa laulupidude sõjajärgse ajaloo koondamiseks ja Henn Sokk uurimistööks «Paide kooliõpilased–õppursõdurid vabadussõjas». Stipendiumide suurus on 150 eurot.

Järvamaa kogukonnafondi juhatuse esimees Valev Väljaots ütles, et Anna kirik on meie kultuuripärandi osa ja nähtav kõigile Tallinna–Tartu maanteel liiklejatele, kuid  vajab hädasti korrastamist. «Järvamaa pärandi sihtkapitali toetus on pigem sümboolne, kuid peab arvestama, et  sihtkapitali stip­endiumid on rahastatud vaid eraisikute annetustest ning seetõttu on see alati südamest tulev,» lausus ta.

Koolinoorte festival «Regilaul uues kuues» on leidnud laiemat kõlapinda kogu Eestis. Sihtkapital toetab festivali juba neljandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles