Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

*Ligemale paarkümmend aastat Paides Rüütli tänaval värske kalaga kaubelnud müüjad kolisid neljapäeval Selveri esisele parklale ja arvatavasti südasuvel peaks nad ajutiselt pinnalt pääsema uude kioskisse.

*Paide linnavolikogu kinnitas neljapäevasel erakorralisel istungil Paide abilinnapeaks Ülle Leesmaa. Samuti kinnitati neljaliikmeline linnavalitsus, kuhu kuuluvad lisaks Leesmaale Paide linnapea Siret Pihelgas, finantsnõunik Kaja Kört ning haridus- ja kultuurinõunik Edith Tänavots.

*Aasta tagasi avasid Pille ja Meelis Kirsi Amblas Kirsimarja-nimelise söögitoa. Abielupaar tunnistab, et vaba aega on vähem, aga see on väärtuslikum kui eales varem.

*Eesti Parima Toiduaine konkursil seljatas kondiitritoodete kategoorias kõik konkurendid Paides tegutsev pagaritootja.

*Kirikus toimuvad kontserdid pole enam ammu mingi haruldus, kuid ülestõusmispühade eel nägi esimest korda Paide kirikus etendust.

*Ambla valla noor suusamees Kaarel Kasper Kõrge (18) oma saavutustega kiidelda ei soovi, kuigi maailmameistrivõistluste 13. kohad näitavad, et põhjust justkui oleks.

*Järva- ja Viljandimaalt 1883 häälega riigikokku pääsenud Eest Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Jaak Madison kinnitas, et tema parlamendist ei lahku ja kui erakond peaks ta oma ridadest välja viskama, siis jätkab Toompeal tööd parteituna.

*Lihavõttepühad tähendavad suuremas koguses keedetud ja värvitud mune. Eeldusel, et munakoor pole värvitud vildikaga või millegi muu keemilisega, mis läbi munakoore tungib, on üsna mitu võimalust muuta tavaline kooritud keedumuna millekski sootuks apetiitsemaks.

*Vähe on neid 30. ja 40. eluaastates eestlasi, kelle lapsepõlves poleks koduses raamaturiiulis või mänguasjakastis leidunud tugevast papist raamatukest lakoonilise pealkirjaga «Muna». Äsja nägi legendaarne raamat täpselt samasugusel kujul taas trükivalgust. Ehkki «Muna» loo oli Julius Oengo, pseudonüümiga J. Oro, kirja pannud juba 1930. aastate lõpul, joonistas selle 1970ndatel kirjastuse Eesti Raamat tellimusel praegustele keskealistele meeldejäävaks kunstnik Lilian Härm, kes praegu veedab eluõhtut Viljandi Uueveski linnajaos imposantse eestiaegse villa õuemajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles