Paides ootavad koalitsioonilepingud sahtlis oma aega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Stenbocki majas lihvitakse juba nädalaid koalitsioonilepingut. Võimuvahetuses palju kogenenumad Paide poliitikud tunnistavad, et neil on võimuliidu lepingud sahtlis juba ootamas.

Juba nädalaid saab õhtuti uudistesaadetes jälgida, kuidas Eesti tipp-poliitikud annavad aru, kui suure sammu on nad päevaga koalitsioonileppe sõlmimiseni astunud. Eriarvamused on parteide vahel nii tuliseks läinud, et Vabaerakond visati koalitsioonikõnelustest välja, sest tema soovis lepingusse punkte, mis olid Reformierakonnale vastuvõetamatud. Millal kolm erakonda koalitsioonilepingu selliseks lihvivad, et kõik on nõus sellele alla kirjutama, pole kuu aega pärast valimispäeva veel teada.

Paides kirjutasid 11 linnavolinikku uuele koalitsioonilepingule alla täpselt nädal aega tagasi. Tegemist on linna tähtsaima dokumendiga, mis paneb paika järgneva kahe ja poole aasta ülesanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles