Tartu rattaralli üllatab täiesti uue rajaga

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
33. Tartu Rattaralli võitis esmakordselt soomlane Samuel Pökälä, kes edestas finišispurdis Ivo Suurt ja Henno Puud. Eriti suureks üllatuseks võib pidada Puu kolmandat kohta, kuna tegemist on harrastusratturiga.
33. Tartu Rattaralli võitis esmakordselt soomlane Samuel Pökälä, kes edestas finišispurdis Ivo Suurt ja Henno Puud. Eriti suureks üllatuseks võib pidada Puu kolmandat kohta, kuna tegemist on harrastusratturiga. Foto: Margus Ansu

31. mail sõidetakse Eestimaa teedel taas Tartu rattarallit. Esimest korda 34 aasta pikkuses ajaloos viib tänavune rajauuendus rattasõbrad ülikoolilinnast hoopis põhja poole, Vooremaa maastikele.

 "Võitluste stardi- ja finišipaik jäävad endiselt Tartu kesklinna Turu tänavale. Pärast stardipaugu kõlamist viib pikk distants osalejad Jõgevale ja Laiusele ning seejärel Palamuse ja Elistvere kaudu tagasi Tartu poole. Tartusse jõutakse tagasi läbi Luunja ja Ihaste ning ratturitel on võimalik esimest korda ületada uhiuus Ihaste sild. Lühike distants kulgeb Saadjärveni ning pöörab siis tagasi ülikoolilinna," kirjeldas uut rada võistluste direktor Indrek Kelk. 

"Uus rada pakub kahtlemata ehedaid loodusemotsioone tänu avaratele maastikele ja maalilistele vaadetele," ütles ta ning lisas, et Lõuna-Eesti kuppelmaastikul kulgeva raja väljavahetuse tingis Tartu-Võru maantee remont. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles