Türi vald võib päranduseks saada kinnistu Saaremaa rannikul

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Türi vallavalitsus sai hiljuti teada, et nad võivad saada 14 aastat tagasi Türi vallas Tännassilma külas surnud Ilmar Pusilt päranduseks Saaremaal mere ääres asuva 40 hektari suuruse kinnistu.

Türi vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Urmas Kupp käis selle uudise peale Saaremaal  maatükiga tutvumas. «Täiesti tavaline Saaremaa ranniku ala, kus kasvavad kadakad ja karjatatakse loomi,» sõnas ta.

Kupp ütles, et kõnealune maatükk asub looduskaitse alal ja ühtegi ehitist seal pole. Ta selgitas, et soovis seda maatükki oma silmaga näha ja veenduda, et seal pole mingit reostust, mille likvideerimine võib vallale kulukamaks minna, kui maamüügist saadav tulu.

Kupp ei soovinud sündmustest ette rutata ja toonitas, et vald pole veel Saaremaal maaomanik, sest pärimisprotsessi käigus võib välja tulla mõni Pusi pärija. Kui seda ei juhtu, siis pärib vastavalt seadusele lahkunu vara omavalitsus, kus ta elas.

Kupp lisas, et kui vald pärib tükikese Saaremaad, siis see on vallavolikogu otsustada, mida sellega teha, kuid ta ei usu, et vald seda kuidagi kasutama hakkab ja pidas tõenäolisemaks, et kinnistu müüakse maha.

Ajaleht Saarte Hääl kirjutas, et kõnealuse maatüki väärtus võib olla 50 000 eurot.

Kupp ei osanud eile öelda, kui palju võib 40 hektarit rannikuala maksta. Ta uskus, et asjaajamine võtab umbes pool aastat aega ja siis saab täpsemalt rääkida, mis sellest Saaremaal asuvast maatükist saab. Möödunud aasta lõpus laekus Paide linna eelarvesse 9000 eurot ühe Soo tänaval asuva korteri müügist. Selle korteri sai linn ühelt eakalt, kes läks pansionaati elama.

Samal ajal said linnajuhid teada, et Paides on surnud üks mees, kellel samuti pärijaid pole, kuid temast jäi linna maha korter, garaaž ja sõiduauto.

Omavalitsus ei pea pärandiks saadud raha igapäevaste kulutuste tegemiseks kasutama, vaid sellest võib luua fondi, millest saab aastaid stipendiumi maksta. Nii tehti Paide linnas tuntud maleõpetaja Hillar Hanssoo pärandusega.

Hanssoo pärandist makstakse iga aasta 24. veebruaril Paide linna andekatele õpilastele stipendiumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles