Lillekasvataja katsetab ka köögiviljaga

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendat aastat Väätsal oma maja kasvuhoonetes suvelilli kasvatav Ave Viimsalu külvas tänavu esimest korda müügiks ka tomati-, kurgi- ja paprikataimi.
Viiendat aastat Väätsal oma maja kasvuhoonetes suvelilli kasvatav Ave Viimsalu külvas tänavu esimest korda müügiks ka tomati-, kurgi- ja paprikataimi. Foto: Dmitri Kotjuh

Mehe õhutusel lilli kasvatama hakanud Ave Viimsalu Väätsalt külvas tänavu esimest korda müügiks ka tomati-, kurgi- ja paprikataimi. Nii nagu lillede puhul, ikka neid, mida on kasvatatud koduaias aastaid, sest kindel kaup toob rahulolevaid kliente.

Üle 20 aasta tagasi Väätsal asunud vanaema majja perega oma kodu rajanud Ave Viimsalu kasvatab suvelilli viiendat hooaega. «Varem tegelesin kudumisettevõttega, kui kudumitele polnud enam turgu, tuli ümber orienteeruda ja mees soovitas hakata lilli kasvatama,» selgitas ta. «Üle kümne aasta Soomes tööl käinud abikaasale võis lillemüük sealt silma jääda ja et meil maamaja juures oli ruumi ka kasvuhoonetele, tundus see täitsa loogilise pakkumisena.»

Kuigi aiandust Viimsalu õppinud pole, ametilt on ta hoopis inventeerija, oli tal lapsepõlvest kapsaid ja muid juurikaid kasvatanu kogemust. «Tundub, et mul on aianduse peale hea käsi, sest päris hästi on läinud. Iga aasta olen laiendanud nii lillede sortimenti kui on juurde tulnud ka ostjaid. Kui kasvuhoone ehitus välja arvata, siis tulen oma lilleäris kulude ja tuludega ots otsaga kokku,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles