Kasutu leiab kasutust õuemööblis

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köisis elav Janelle Hiiesalu koduses mängumajas.
Köisis elav Janelle Hiiesalu koduses mängumajas. Foto: Dmitri Kotjuh

Koduõuele lastele liivakasti, mängumaja või kiike ehitada sobib hästi puit, mis on olnud varem sarikas, euroalus või laudvooder, leiavad meisterdamishimulised järvalased.

Ka fantaasial lasevad nad lennata. Türi-Allikul elav puutöömeister Lauri Länkur saab ideid mida ja kuidas ehitada peamiselt internetist pildikeskkonnast Pinterest. Länkur kinnitab, et koduse õuemööbli valmistamisega saab hakkama ka algaja ning suuri kulusid sellega ei kaasne. Eriti, kui taaskasutada koju seisma jäänud puitmaterjali. Näiteks euroalustest saab teha nii toole-laudu täiskasvanutele kui ka mängumaja lastele. «Aknakohad tuleb sisse saagida ja laiad vahed teiste laudadega kinni lüüa,» selgitab ta. Euroaluste eeliseks peab Länkur sedagi, et neid on lihtne saada ja need on ka suhteliselt odav ehitusmaterjal. «Mõnel on ta lausa kujunduselement.»

Ka koduõuel puid maha võttes vaatab Länkur need üle sellise pilguga, et mida neist tulevikus teha võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles