Järva-Madise kogudus hakkab korrastama ajaloolist matmispaika

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Madise vana kalmistu
Järva-Madise vana kalmistu Foto: Erakogu

Järva-Madise kogudus plaanib taasavada vana kalmistu, kuhu on teiste hulgas maetud ka kirjanik A. H. Tammsaare vanemad.

Kalmistu taasavamine on seotud sellega, et kiriku ümbruses asuval kalmistul hakkavad matmispaigad lõppema. Koguduse juhatuse liige Aune Suve-Kütt ei välistanud, et esimesed matmispaigad väljastatakse sinna juba sel aastal.

Seoses sellega kutsub aga kogudus kõiki talgutele, sest kalmistul tuleb maha võtta kuivanud puid ja koristada prügi, mis on valesse kohta maha pandud. "Kui ilm soosib ja jõuame, istutame ka puid," lisas Suve-Kütt.

Abilisi läheb vaja ka kirikuümbruse kalmistul, kus lume lükkamisega on pinnas rikutud.

Talgud toimuvad 11. aprillil, kogunemine on kell 10 kiriku juures ja talgud kestavad kolm tundi. "Siis sööme suppi ja sööme pidusaia," täpsustas Suve-Kütt.

Kogudus palub talgulistel selga panna ilmale vastavad ja tööks sobivad riided, kaasa võtta töökondad, võimalusel ka reha ja labidas.

Talgute paremaks korraldamiseks palub kogudus registreeruda „Teeme Ära”  talgulehel või teatada endast diakon Rutt Süvarile 5569 5262

Eelmine kord tehti Järva-Madise vanal kalmistul suuremaid töid 2003. aastal, mil juuriti välja kännud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles