Tunniks ajaks kustub Maal valgus

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maailma looduskaitseorganisatsioon World Wide Fund (WWF) kutsub üles pidama täna tunnipikkust "Maa tundi" (Earth Hour).

Ülekutse kohaselt tuleks Eesti aja järgi kell 20.30 lülitada tunniks ajaks välja liigselt põlevad tuled. WWF soovib valgustuse väljalülitamisega saavutatava energia kokkuhoiuga juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele. Ülemaailmselt aktsioonist on lubanud kuuendat korda osa võtta ka suurettevõtted. Näiteks SEB kustutab „Maa tunni“ ajal tunniks ajaks ära panga logo- ja reklaamtuled ning kontorites põlevad tuled.

Maa tunni eesmärk on vähendada süsinikdioksiidi hulka Maa atmosfääris ning panna inimesed rohkem mõtlema keskkonna hoidmisele. Maa tund sai alguse Sydneyst 2007. aastal, kui 2,2 miljonit majapidamist oma valgustid üheks tunniks välja lülitasid. 2008. aastal osales aktsioonis juba 50 miljonit inimest, seega kasvas aktsioon ülemaailmseks jätkusuutlikuks liikumiseks. 2009. aastal oli liikumise eesmärgiks viia Maa tund juba uuele tasandile, saavutades 1 miljardi inimese osalemine. Täna võtab „Maa tunnist“ osa juba 162 riiki üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles