Paides võim kukkus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Alt
Tarmo Alt Foto: Dmitri Kotjuh

Üleeilne päev oli tulvil üllatusi: Paides vahetus võim, linlaste postkasti potsatas lendleht, mis koosnes Äripäevas avaldatud artiklitest, kus kajastati Janno Lehemetsa pankrotti. Hommikul võimul olnud poliitikud imestasid uudise üle, et Lehemetsast ei saagi volikogu esimeest. Õhtul võimul olevad poliitikud üllatusid aga postkastidesse ilmunud lendlehest.

Kuigi neljapäeval sai Paide linnapeaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Siret Pihelgas ja volikogu esimeheks keskerakondlane Peeter Saldre, siis enim kõneainet pakkus volikogu istungil samal päeval abilinnapea ametist loobunud ja volikogus kaalukeeleks saanud endine Reformierakonna liige Janno Lehemets.

Lehemetsa ebaõnnestunud äridest pajatava lendlehe andis volinik Viktor Kasaku selgitusel välja eelmine koalitsioon ja maksumaksja raha selleks ei kulutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles