Rutiinse tööterviskontrolli käigus avastatakse tõsiseid tervisehädasid

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Marina Puškar.

Iga kümne tervisekontrolli kohta leitakse kahel inimesel terviseprobleemid, mis vajavad lisauuringuid. Avastatud on ka lahtist tuberkuloosi, diabeeti, infarkti ja kasvajaid.

Qvalitas Arstikeskuse peaarsti Toomas Põllu ütlust mööda on arstid rutiinse töötervishoiukontrolli käigus avastanud tõsiseid tervisehädasid kuni eluohtlike seisunditeni välja. Iga kümne kontrolli kohta leitakse kahel inimesel terviseprobleemid, mis vajavad lisauuringuid.

Põld täpsustas, et kontrollides avastatakse arvukalt südame- ja veresoonkonnahaiguste riskifaktoreid nagu kõrge vererõhk, kõrge kolesteroolitase veres, ülekaalulisus, vähene füüsiline aktiivsus ja psühholoogilised tegurid. Kuid tervishoiukontrollis on avastatud ka väga tõsiseid probleeme nagu näiteks lahtist tuberkuloosi, diabeeti, infarkti ja kasvajaid. «Kõige levinumad tööga seotud probleemid on hetkel aga luu- ja lihaskonna kaebused ning probleemid on järjest noorematel inimestel. Kui selle probleemiga kohe ei tegeleta, siis on meil 20 aasta päras terve põlvkond kroonilisi haigeid,» lisas Põld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles