Järva Teataja fotograaf avas näituse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul avas Wabalinna majas Walge galeriis Järva Teataja fotograaf Dmitri Kotjuh fotonäituse "Argipäeva hetked".

Kotjuh rääkis näituse avamisel oma fotodest ning sellest, kuidas temast sai piltnik.

Lisaks galeriis näha olevatele piltidele oli Kotjuh näitamiseks kaasa võtnud ka fotosid, mida ta on läbi mitme aasta pildistanud Ukrainas. Eriti pakkus kuulajatele huvi Kiievis tehtud pildiseeria Maidani väljakult ja selle lähistelt, kus Kotjuh käis mõni aeg pärast traagilisi sündmuseid.

Dmitri Kotjuh ütles enne näitust, et teeb selle näitusega kummarduse ajalehepiltniku ametile ja dokumentaalfotograafiale üldse. Ühtlasi on väljapanek pühendatud ka üheksale viimasele aastale – just nii kaua on ta pressifotograafi ametit pidanud.

Galeriis üleval olevatel piltidel on Eestimaa tuntud ja tundmatud inimesed ja paigad. Kotjuhi meelest on igal hetkel oma tähendus, mida ei saa alahinnata. Seepärast võib argipäev olla edukas ja edutu, huvitav ja igav, lootustandev ja lootusetu.

Meeleolude kontrastsust ja sündmuste ehtsust rõhutavad piltide mustvalged värvilahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles