Koigi lennuväli laieneb võsa ja risu arvel

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pioneeripataljoni tehnikarühma ülem nooremleitnant Lauri Mäepalu (vasakult) selgitab Kaitseliidu Järva maleva pealikule kolonelleitnant Arvi Niglasele, kuidas tööd on edenenud. Ülevaadet kuulavad ka maleva instruktor nooremveebel Raimo Merilo ja staabiülem kapten Janek Männik.
Pioneeripataljoni tehnikarühma ülem nooremleitnant Lauri Mäepalu (vasakult) selgitab Kaitseliidu Järva maleva pealikule kolonelleitnant Arvi Niglasele, kuidas tööd on edenenud. Ülevaadet kuulavad ka maleva instruktor nooremveebel Raimo Merilo ja staabiülem kapten Janek Männik. Foto: Dmitri Kotjuh

Hulk kaitsevärvi tehnikat laigulistes vormides tegelaste juhtimisel mürisedes kaevetöid tegemas – see on pilt, mida Koigi lennuväljal pole juba aastaid nähtud. Kaitsevägi aitab Järva maleval lennuvälja uuendada.

Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Arvi Niglas selgitas, et lennuradade ühendamise eesmärk on suurendada lennuvälja ohutust.

Lennuväli on maleva kirjas kui Nurmsi õppeväli ning kui laia siledat maapinda tuleb juurde, laieneb ka sobivate tegevuste nimistu. «Kui malev kasutab valdavalt lennuväljalähedasi metsaalasid, kus eelmise aasta lõpuks said lammutatud kõik nõukogude sõjaväest jäänud varisemisohtlikud hooned, siis langevarjurid, väikelendurid ja liitlased on huvitatud just lennuväljast,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles