Kodutütarde juhid sisustavad vaheaega tarkusi omandades

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Peetri rühma kodutütred vabariiklikus laagris pealinnas.
Järvamaa Peetri rühma kodutütred vabariiklikus laagris pealinnas. Foto: Erakogu

Ajavahemikus 19. märtsist - 22. märtsini toimuvad Järva maleva Lõõla Õppekeskuses kodutütarde rühma-ja salgajuhtide õppepäevad, kus noored omandavad vajalikke teadmisi ja oskusi rühmategevuste läbiviimiseks ning liidrirollis hakkamasaamiseks.

Koolituse korraldaja, Järva maleva noorteinstruktor Mare Hendrikson ütles, et koolituse käigus viiakse ennast kurssi organisatsiooni põhikirja ja sisekorraga, harjutatakse õppekoonduse ja piduliku koonduse läbiviimist noorematele rühmakaaslastele. Õpitakse seda, kuidas ette valmistada ja korraldada erinevaid rühmaüritusi ja laagreid.

Oluliseks osaks koolitusel on suhtlemis- ja esinemisoskus, mida samuti harjutatakse ja lihvitakse ning õpitakse, kuidas ennast ja oma tegemisi analüüsida. Situatsiooniülesannete kaasabil harjutatakse meeskonnatöö oskuseid, kaaslastega arvestamist ja püütakse etteantud konflikte lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles