Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Türi valla kärpekomisjoni üks plaan näeb ette sulgeda 1. septembrist neli raamatukogu ning anda osaliselt Türi muuseumi varad Järvamaa muuseumile ja vabanevad ruumid samas majas tegutsevale ringhäälingumuuseumile.

*Paide linnavolikogu viimasel istungil tegi Isamaa ja Res Publica Liidu liige Ants Hiiemaa ettepaneku, et kõik 21 volinikku astuksid tagasi, nüüd soovib ta, et need poliitikud moodustaksid hoopis ühtse koalitsiooni.

*Toidupanga maakondlik koordinaator Eneken Savi ütles, et kõigi eelduste kohaselt jõuavad toiduabi pakid Järvamaale järgmise nädala lõpus. Kokku on toiduabi 83 375 kilogrammi, millest moodustub 575 abipakki. Just nii palju ehk 575 inimest tänavu Järvamaal toiduabi ka saab.

*Päikesel aset leidnud purse ja teisipäeval Maale jõudnud magnettorm maalis ka Järvamaa taeva värviliseks. Esimesi virmalisi nägid järvalased juba teisipäeva õhtul 19 paiku. Inimesed märkasid erakordselt ergast värvidemängu.

*Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrase hinnangul on maailma julgeolekuolukord viimase aasta jooksul olulisel määral halvenenud ja paranemise märke pole näha. Meid hoiavad tugevad liitlassuhted ja kaitsetahe.

*Siin- ja sealpool riigipiiri tuntust kogunud ja muusikakriitikute vaid ülivõrretes hinnatud vokaalkuuik Estonian Voices koondab kokku head Eesti lauluhääled. Kaks neist kuuluvad Türilt pärit Mikk ja Mirjam Dedele. Lugu neist valmis nende vanemate Raivo ja Eda meenutuste põhjal.

*Ilmateenistuse prognoosi järgi kattub homme taevas pilvedega. See võib aga takistada Eestiski nähtava osalise päikesevarjutuse vaatlemist.

*Nagu huvilised eelmisel loodusõhtul kuulsid, on märtsis, see on juba järgmisel kolmapäeval Türile tulemas zooloog, täpsemalt mürmekoloog ehk sipelgateadlane Ants-Johannes Martin.

*Koerust pärit elukutseline jalgpallur Gert Kams naasis möödunud hooajal Soome kõrgliigast hõbemedaliga. Nüüd on ta Tallinna Floras tagasi ja vastakuti minek Paide linnameeskonnaga on vältimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles