Koolinoored võrdlesid õigekirjaoskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala eest reedel Türi põhikoolis olnud neljandal Järvamaa V–XII klasside õpilaste õigekirjavõistlusel oli auhinnatute hulgas kõikide osalenud koolide õpilasi.

Paide ühisgümnaasiumi emakeeleõpetaja Anne Kivimäe ütles, et tänavu  keskendus etteütlus hääliku- ja häälikuühendi õigekirjale ning kirjavahemärgistamisele.  «Parimad kirjutajad tegid etteütluses vaid ühe vea. Eriti tasavägine oli konkurss kuuendates klassides, kus kaks viga teinud õpilased jäid jagama teist kuni viiendat kohta,» lausus ta.

Parimateks õigekirjatundjateks osutusid Andero Lavrinenko Türi põhikoolist (V klass), Kaisa Leht Paide ühisgümnaasiumist (VI klass), Heidi-Lii Rikken Aravete keskkoolist ja Elis Valter Retla koolist (mõlemad VII klass), Ralf-Markus Heero Paide ühisgümnaasiumist (VIII klass), Tõnu Taal Laupa põhikoolist (IX klass), Jane Rattik Paide gümnaasiumist (X klass), Selena Jõesuu Türi ühisgümnaasiumist (XI klass) ja Maris Rannaveer Järva-Jaani gümnaasiumist (XII klass).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles