Õpetaja, kes paneb õpilased emakeelega mängima

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru keskkooli emakeeleõpetaja Reet Aule peab kõiki klasse eriliseks ja oskab märgata praeguste noorte tugevaid külgi. Pildil ümbritsevad teda XI ja XII klassi õpilased.
Koeru keskkooli emakeeleõpetaja Reet Aule peab kõiki klasse eriliseks ja oskab märgata praeguste noorte tugevaid külgi. Pildil ümbritsevad teda XI ja XII klassi õpilased. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru keskkooli kauaaegne emakeele ja kirjanduse õpetaja Reet Aule (60) ei ole kunagi kujutanud end ette kellegi teise kui õpetajana. Õpetamine on olnud tema elu kutse.

Jõgevamaal kasvanud ja keskkooligi lõpetanud Reet Aule teab osalt oma mälestustest, osalt ema juttudest, et mängis kooli juba enne kooliminekut. See soov ei läinud üle ka 12 kooliaasta jooksul.

Nii astus Aule vähimagi kõhkluseta tolleaegsesse Tallinna pedagoogilisse instituuti, mille lõpetamise järel suunati ta õpetajaks Ida-Virumaale Aserisse. «Sattusin täiesti uude keskkonda: minu esimene töökoht oli kakskeelses koolis. See oli omamoodi põnev, aga ka raske,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles