Türi on kevade vastuvõtuks valmis

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadpealinn Türi.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Kevadpealinn Türi. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kevade saabumiseni on jäänud loetud päevad, 21. märtsil kell 00.45 on ta taas kohal!

”Kõik inimesed on oodatud kevade saabumist tähistama Türi kultuurikeskuses toimuvale lõbusale peole „Kevadöö unenägu” ning sellele järgnevale kevadpealinna tiitli üleandmisele.  Vaatamata öisele kellaajale tervitavad kevade tulekut Türi tehisjärves ka talisuplejad ning kultuurikeskuse ees saab peale keskööd nautida valgusmängu ja Vorstikunni kevadgrilli,” ütles kevadpealinna toimkonna liige Katrin Soomets.

„Peomuusikat igale maitsele ja vanusele 21-100 eluaastat valib DJ Siim Sepp. Kaasa soovitatame võtta aksessuaarid – kevadune abivahendid (unemüts, kaisukaru, unerohi,...-silmapaistvamatele on auhind). Kuuleb põnevaid unenägusid ja saab teada, mida need türilastele tähendavad, valitakse kõige minim seelik jpm. Kojusõiduks on kevadtakso teenus linna piires,” lisas ta.

Kevadpealinna toimkond on hoolitsenud selle eest et tegevusi jagub kõikidesse kevadkuudesse. Mitmed üritused kannavad tänavu ümmargusi järjekorranumbreid:  märtsis peame viiendaid TULBIpäevi, aprillis tähistab 40. juubelit Türi Aianduse ja Mesinduse Selts, 10. korda toimub regilaul, juunis saab Murumoori mängupark 5aastaseks ja Türi kultuurikeskuse uue maja taasavamisest möödub samuti viis aastat.

Traditsiooniliste ettevõtmiste- tulbipäevad (27.-29.03), lillelaat (15.-17.05), kevadfestival (5.-7.06), kevadjazz (aprill), lillejooks (14.05), volbriõhtu (30.04), taaskasutuslaadad, ratta- ja rulluisuvõistlused, motokross kõrvale on lisandumas uusi sündmusi. 11. aprilli varahommikul saab koos Ingmar Muusikusega minna Tolli metsa linnulaulu kuulama. Pakutakse loenguid ja töötubasid, kuidas kaunim välja näha, tervem ja tasakaalukam olla. Mais toimuvad Türil vabariiklikud rahvakunsti ja käsitööpäevad ning Järvamaa laulu- ja tantsupidu. Muusika-aastale kohaselt suurendati muusika rolli kevadsündmuste kavas, tulemas on mitmeid kontserte nii oma tublidelt esinejatelt, kui ka külalistelt kaugemalt.

Kevadperioodil Türi postkontorist teele saadetavad kirjad saavad ka sel aastal märgistatud eritempliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles