Politsei lasi 800 autojuhil oma kainust tõestada

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Täna hommikul kell 6.30-8.30 kontrollis politsei kokku 793 sõidukijuhti.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak ütles, et kahjuks oli nende hulgas viis meest, kelle kontrollimisel tuvastati alkoholi lubatud piirmäära ületamine ja nende suhtes alustas politsei väärteomenetlust.

Patrullitalituse juht Halar Hallimäe möönab, et muretsemiseks on jätkuvalt põhjust. "Politsei on erinevatel aegadel ja erinevates kohtades sõidukijuhtide võimalikku joovet kontrollinud ja kaua ei ole olnud põhjust rõõmustamiseks, et kõigi juhtidega oli kõik korras. Iga juhi kohus on enne sõitma asumist veenduda oma tervislikus seisundis ja kahtluse korral soovitame rooli mitte istuda. Joove ja väsimusseisund mõjutavad oluliselt reageerimiskiirust ning see omakorda suurendab õnnetuse juhtumise tõenäosust. Vastutustundlik juht peaks olema hooliv nii enda kui ka teiste suhtes ja hindama enda seisundit enesekriitiliselt liikusohutuse seisukohalt, mitte mõtlema, et ehk ei jää vahele," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles