Moerevolutsioon kaotas päästjate riietelt punase värvi

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeameti ridades puhuvad sel kevadel uued moetuuled: enam ei leia päästeametnike seljast tuttavaid punaseid päästekirjadega jopesid, uuteks tööriietuse põhivärvideks on must, sinine ja hall.

Põhjuseks, miks ametnikud uue riietuse saavad võib tuua selle, et vana eririietus oli pärit sajandivahetusest ja seetõttu ei vastanud see enam asutuse tänapäevastele soovidele.

Eririietuse väljatöötamise juures olnud spetsialist Peeter Kuhi ütles, et samuti on uus vorm funktsionaalsem. Alates 2012 on Päästeamet üks asutus. Senini oli iga regiooni keskus kui eraldiseisev asutus, 2012 elluviidud tsentraliseerimise käigus liideti keskused Päästeameti alla.  See on ka põhjus, miks sooviti kasutusele võtta ühtne eririietus. Varasemalt soetas iga regiooni päästekeskus oma riietuse ise ning pilt päästeametnikest oli maakonniti erinev. Selline kirju pilt tekitas segadust nii ametnikes endis kui ka koostööpartnerites. Ühtlase pildi saamiseks oli vaja riietus standardiseerida, mille tulemusel tekiks kindel ja ühtlane kvaliteet ning välimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles