Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Senise ainsa järvalasest riigikogu liikme Kaia Iva vahetavad Toompeal välja Jaak Madison, Kersti Sarapuu ja Jaanus Marrandi. Head võimalused parlamenti pääseda on Kristjan Kõljalal.

*Kui vahepeal teatas terviseamet, et ülemiste hingamisteede viirustesse haigestumine hakkab taanduma, siis eelmine nädal ja ka esmaspäeva hommik tõid arstidele tööd juurde.

*Eelmise aasta 1. novembril alanud ja tänavu veebruaris lõppenud hundijahihooajal Järvamaa jahimeeste püssi ette ühtki võsavillemit ei jäänud.

*Veebruaris Roosna-Alliku vallavalitsuse väljakuulutatud konkursile abivallavanema leidmiseks laekus avaldusi üle Eesti.

*Järvamaal kuuleb tavapärasest sagedamini läti keelt, sest lõunanaabrid on asunud maakonda jõudsamalt avastama. Statistikaameti andmeil ööbis 2013. aastal Järvamaa majutusasutustes 88 Läti kodanikku, eelmisel aastal oli neid juba 187.

*Õhuvägi koolitab Järvamaal tulevasi allohvitsere. Eesti õhuväe nooremallohvitseride kursus jõuab osaliselt ka Järvamaale, näiteks Paidesse ja Koigi valda.

*SEB paberivabas panganduses tasub erakliendi suhete juhi Ivo Järvala meelest näha pigem keskkonda säästvat mõtteviisi kui ohtu, et pangakontor tõmbab end jälle maakonna keskuses koomamale.

*Järvamaa keskraamatukogu lugemissaalis on esmaspäevast kuu lõpuni Eduard Vilde 150. aastapäevale pühendatud näitust, mille on koostanud pearaamatukoguhoidja Eha Palm.

*Nädalavahetusel Valgamaal peetud 31. Eesti linnade talimängudest ja Pärnumaal olnud 23. Eesti valdade talimängudest võttis Järvamaalt neli omavalitsust: kolm valda ja üks linn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles