Valimiskomisjoni liikmed pääsevad koju alles hilisõhtul

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond nr 1 Türil
Valimisjaoskond nr 1 Türil Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Riigikogu valimiste puhul tegutseb Türi vallas viis valimisjaoskonda. Neist esimest järjekorranumbrit kandev on sisse seatud Türi ühisgümnaasiumi fuajees ning esimene hääletaja soovis oma hääleõigust kasutada juba veerand üheksa hommikul.

„Tõepoolest, esimene kodanik oli juba veerand üheksa ukse taga ja oli veidi pahane, et pidi koju tagasi minema. Mis teha – reeglid on sellised. Hiljem tuli ta uuesti ja ajas oma asjad korda,” kinnitas valimiskomisjoni esimees Urmas Saluste.

Tema tähelepanekut mööda on tänane valimispäev kulgenud probleemideta ning pakkus, et kella poole kaheks oli hääletamas käinud ligi pool valimisjaoskonna nimekirja kantutest. „Aktiivsus on suhteliselt kõrge. Kas nüüd just inimesed järjekorra tekitavad, aga tulijaid on pidevalt ja sellist pikemat tühja pausi polegi nagu olnud. Arutasime just enne, et valimisaktiivsus on võrreldes 2011. aastaga tõusnud.” Samuti täheldas ta, et pikalt enamus valijaid kabiini pidama ei jää, sest otsus on tõenäoliselt enda jaoks juba varem läbi mõeldud ning selle vormistamine hääletussedelil aega ei võta. On siiski ka neid – enamasti vanemaealisi, kes pikalt kandidaatide nimekirju seiravad ja valimiskabiini veidi pikemalt istuma jäävad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles